Skip to content

Mindennapos áldozati füstölőgyújtás és italáldozat

A füstölő gyújtása italáldozattal egyetemben egyesíti az öt őselemet, az öt alapminőséget:

  • a parázs a tűz,
  • a füstölő a fa és a föld,
  • az oltár a föld,
  • a felszálló füst a levegő,
  • az ital a víz,
  • és a tiszta tudat a szellem és a fém.

Előkészítés

Az oltárod legyen tiszta és rendezett. Tiszta ruhát ölts magadra és fejed fedd be, mert szent térbe és szent időbe lépsz.

A füstölő áldozata

Tartsd befogadó kezedben a célod szerint választott füstölőrudat és alkotó kezedben a tűzszerszámot.

Gyűjtsd egybe szívközpontodban az esszenciád, és leheld a füstölőrudakba. Önmagad áldozod mindenkor a Teremtőnek.

Tartsd a füstölőrudakat a kezeid között úgy, hogy összezárt ujjakkal az Ég felé mutat tenyerednél összezárt két kezed. Esszenciád folytonosan áramoljon keresztül.

Mondd el az imád, és tedd a parázsló füstölőrudakat az oltárodra a füstölők helyére.

Lezárás

A két, tenyérrel felfelé fordított kezedet húzd magad elé, szívközpont magasságba, és érezd és lásd a fényvizet, a Forrás esszenciáját összegyűlve a tenyereden, mintha tiszta vizű patakból merítenél. Érintsd össze a tenyereid, ujjaid mutassanak az ég felé, összezárva.

Hajtsd meg a fejed úgy, hogy ajkad az ujjhegyeidhez érjenek, majd emeld fel a fejed, hogy előre tekints.

A befogadó kezed húzd tenyéréllel a mellkasod felé, tenyérrel az ég felé mutatva a szívközpontod alá, mintha alá akarnád támasztani, a tevékeny kezed pedig tartsd meg a helyén, a szívközpont előtt, az ég felé mutató, összezárt ujjakkal. A Forrás esszenciája hassa át szívcsakrád és szívközpontod, amely a lélekerő fészke is.

Most ismételd magadban, vagy mondd ki, vagy énekeld hangosan vagy halkan a ka’enned, amit avatásodkor kaptál, és lásd és érezd, ahogy a Forrás esszenciája áthatja egész lényed.

Amikor beteltél a Forrás esszenciájával, hajtsd rá felülről a tevékeny kezed a befogadó kezedre és görbítsd be ujjaid, hogy egymásba kapaszkodjanak, összefogva minden részed egy cél érdekében, majd húzd meg két irányba kis erővel, lassan és határozottan, kimondva vagy kiénekelve:

„Erős a kapocs, amelyet a szent cél érdekében kovácsolnak, eltéphetetlen a szövetség, amelyet áthat a Forrás ereje.”

Ezzel mutatod a Forrás szent szimbólumát, ezzel mintázod az Eredet szent jelét, egyszersmind az összekapcsolódást, együvé tartozást és az azért való cselekvést, annak megteremtését kifejezve.

A két kezed lassan engedd le, miközben meghajolsz előre derékból, és a tenyered fektesd a combodra, a térded fölé, majd a meghajlást követően, a kiegyenesedés közben fordítsd befelé és felfelé a tenyered, felhúzva a földesszenciát a szívközpontig és utána elengedve az esszenciát emeld fel a kezed és nyúlj fel két oldalra, felfelé, kitárt karral az égesszenciáért.

Húzd le a szívközpontodba, a befogadó kezeddel, tenyérrel felfelé támaszd alá, a tevékeny kezeddel pedig rajzold fel az Eredet jelét a szívközpontod fölé: középre érintsd a három középső ujjad, majd férfiként húzd felfelé és aztán rajzold meg a kört, nőként húzd lefelé és utána rajzold meg a kört.

Végül fedd be tevékeny, majd arra befogadó kezeddel, hajtsd meg fejed, hajolj meg és idd meg az italodat, majd köszönetet mondva folytasd a napod.

Vélemény, hozzászólás?