Skip to content

Egy az Isten, egy az Istennő

A Megnyilvánult Egy, az Isten hat arca, hat szent személye bármelyikével találkozhat az istenit kereső hívő. Minden attól függ, mire van éppen szüksége a Keresőnek.

Ráadásul az, hogy az Isteni Személyt miként érzékeli, hogyan fogja fel a Vele való találkozást, részleteiben megint a Keresőtől függ.

A legtöbb esetben eleve nem is magát az Isteni Arcot látják, hanem annak egy jellegzetes megnyilvánulását.

Miközben a megnyilvánulás mögötti Arc mögötti Egy az IstenNő – és az Arcai is Ő és a megnyilvánulásai is mind Ő.

Ezért az Eredet tanításai szerint mindegy, hogy egyistenhívő, esetleg többistenhívő vagy, vagy az univerzális Szellemben hiszel, esetleg a Daóban, mert minden megnyilvánulása által magát az IstenNőt tiszteled és imádod.

Az egyes isteni Személyeket minden nép saját névvel illette, és gyakorta egészen más formában írták le. Részben, mert az egyének a saját szűrőjükön át értelmezték a tapasztaltakat, részben kulturális sajátosságok miatt.

Mi több, az esetek túlnyomó többségében az egyes Isteni Arcoknak is sajátos részeihez kapcsolódtak, úgy hívén, hogy külön-külön istenségek azok.

Ez a tudásromlás miatt alakult így. Az Aranykor tiszta tudása széttöredezett, így elfeledték, hogy Egy az Istennő.

Amint minden vízcsepp részesül a Víz őseleméből, ám attól elkülönülten létezik, úgy minden istenség részesül az Egy valamely Eredet-személyéből, ám önálló léttel bírnak. Amiként pedig minden őselem az Ősforrás sajátságos megnyilvánulása, úgy minden Eredet-személy az Egy megnyilvánulása.

Bármely istenség tisztelete tehát lényegét tekintve a Teremtő tisztelete, az Egy tisztelete, az Istennő tisztelete, Akiből, Aki által és Akiben minden volt, van és leszen.

Vélemény, hozzászólás?